(0)85 051 4631
Liever direct contact?

Als ervaringsdeskundige, enerzijds als camperaar, aan de andere kant qua ontwerp en inbouw van campers, weten we inmiddels welke bussen het meest geschikt zijn om om te bouwen tot camper. Daarnaast zijn we ook thuis in alle regelgeving die komt kijken bij het ombouwen van een bus naar camper. Maar alleen door te doen hebben we dit ons eigen gemaakt, want de regeltjes kunnen soms best verwarrend zijn.

We runnen dit bedrijf als stel (Tim & Hendy), waardoor sprake is van korte lijnen. Geen grote groep monteurs die stelselmatig dezelfde onderdelen inbouwen of gebruik maken van standaard inbouwpakketten. Ook geen telefoniste die uw verhaal niet kent. Wij kunnen snel schakelen met u en onderling met elkaar. Hendy zorgt voor het inkoopgedeelte en Tim maakt met zijn gouden handen al uw camperdromen waar. We vliegen iedere nieuwe opdracht aan als een opzichzelfstaand project. Op deze manier kunnen we garanderen dat we precies datgene realiseren dat u wenst. We houden graag contact tijdens het bouwproces, zodat u een goed beeld krijgt van de voortgang. Binnen een paar weken wordt uw droomcamper geboren!

Er komt veel kijken bij het bouwen van een camper. Wij helpen graag bij het gehele proces en nemen u daarom hier mee in dit proces.

De bus

Wellicht heeft u reeds een bus in uw bezit, of u gaat op zoek naar de bus welke binnen uw wensen en budget past (van 5000,- tot 50.000,-). Wij kunnen van iedere bus, groot of klein een prachtige en unieke camper maken. Indien gewenst kunnen we met u meedenken alvorens u overgaat tot aankoop van de bus. Graag brengen we u dan ook op de hoogte van de regelgeving van de RDW en de Belastingdienst.

Ontwerp

We leven ons graag in in uw situatie, bespreken uw plannen en ideeën. Dit kan middels een fysiek gesprek, telefonisch of via e-mail. Samen met u werken we het ontwerp uit tot een werkbaar en gedetailleerd plan, veelal in een 3D ontwerp. Heeft u alleen een paar punten waar we rekening mee moeten houden, en wilt u het ontwerp liever uit handen geven aan ons? Geen probleem! Benieuwd naar de kosten? Bekijk de vanaf prijzen hier.

Start inbouw

Bus gevonden en inrichting definitief? Dan kunt u uw bus komen brengen en gaan we aan de slag met uw project. Dit doen wij in onze werkplaats in Vriezenveen, waar uw camper veilig binnen staat. Na isolatie van plafond, vloer en zijwanden installeren we indien gewenst extra officiële zitplekken. We zijn hiervoor gecertificeerd en gebruiken hiervoor de goedgekeurde vloerdelen en stoelen van Smartfloor. Zij zijn een Europees toonaangevende ontwerper en leverancier van robuuste, duurzame en lichtgewicht vloercomponenten en accessoires voor personenvervoer voertuigen. 

Technische aspecten

Wanneer u uw camperreizen extra comfortabel wilt maken, kunt u ook denken aan bijvoorbeeld het inbouwen van Cruise Control. U maakt waarschijnlijk grote afstanden, waardoor cruise control geen overbodige luxe is. Tevens kan een achteruitrijcamera extra comfort leveren, vooral bij het inparkeren op smalle (camping)plekken. 

Het inbouwen van een LPG tank kan ook een optie zijn om uw reis nog aangenamer te maken. Al deze technische verzoeken kunnen wij voor u (laten) uitvoeren. Indien de specifieke kennis bij ons zelf niet in huis is, zoeken wij deze graag bij onze vaste partners. 

Na het eigenhandig aanleggen van het elektranetwerk, al dan niet met zonnepaneel installatie, kunnen we starten met de wandafwerking. We meten, engineeren en monteren ieder latje eigenhandig. We maken geen gebruik van vaste units of bouwpakketten. 

Na de ruwbouwfase vindt de afwerking plaats. Maar voordat we daar aan beginnen, nodigen we u graag uit om een kijkje te komen nemen. We gaan gezamenlijk alle onderdelen na en bepalen op deze manier of er wellicht nog andere wensen zijn ontstaan, die we nu nog kunnen realiseren.

Afwerking

Nu is het tijd voor de afwerkingsfase. We plaatsen alle installaties, denk hierbij aan watertanks, koelkast, toilet etc. We voorzien uw camper van alle gemakken, denk aan usb laders, voldoende stopcontacten en leeslampjes. We werken met hoge afwerkingsstandaarden, kitten ieder randje af en gebruiken de verf van de best bewezen merken en als het even kan op basis van natuurlijke materialen.

Bekijk hier onze gerealiseerde projecten.

Na een week of vijf is uw droomcamper klaar! Na een succesvolle RDW camperkeuring en een laatste check, overhandigen we u uw eigen sleutel, en wensen we u een hele fijne campertijd toe met uw eigen ontworpen camper!

Do It Yourself

Lijkt het u tof om zelf een bestelbus om te bouwen tot camper? Onderzoek zeker of dit binnen uw mogelijkheden ligt. Vind u het leuk om te klussen en u heeft voldoende ruimte en materiaal (denk aan machines) om alles zelf te maken? Het is een heel tof project! We wensen u heel veel succes en plezier toe.

Echter hoe aantrekkelijk het ook lijkt om een eigen camper te bouwen, uiteindelijk loopt u wellicht tegen een aantal zaken aan. Bedenk dus vooraf goed of u echt uw eigen camper wilt bouwen, of dat u het beter kunt uitbesteden.

Vragen of opmerkingen? We horen graag!

E-mail: hello@lavidacampers.nl

Bellen & WhatsApp: +31 613226117