(0)85 051 4631
Liever direct contact?

RDW goedgekeurde zitplaatsen nodig in je buscamper die kunnen dienen als stoelen met gordel tijdens het rijden in je camper? Lees verder..

Zodra je hebt besloten om een camper te (laten) bouwen is het van belang om te bepalen met hoeveel personen je gebruik wilt maken van de camper. Ben je met z’n tweeën? Dan is het logisch om ervoor te kiezen om de bestuurders- en bijrijdersstoel draaiend te maken. Op deze manier voldoe je direct aan de RDW- en Belastingdienst eisen voor (twee) vaste zitplaatsen. Er zijn draaiplateaus op de markt die ingebouwd kunnen worden onder de bestaande stoelen. Let wel op dat een bankje in principe niet kan draaien. Vervang dit bankje daarom voor een losse stoel.

Ben je met meer personen of wil je ook op een andere plek in de camper kunnen zitten bij bijvoorbeeld minder mooi weer? Dan kun je ervoor kiezen om een extra zitbankje in te (laten) bouwen. Dit kan heel simpel een houten kastje zijn met een paar fijne kussens. Deze plek kun je dan alleen gebruiken op het moment dat je stilstaat met de camper. Hoewel, bij bussen van vóór september 2012 mag deze plek volgens de officiële regels ook worden gebruikt als zitplaats tijdens het rijden, ondanks dat er geen gordel in zit. Uiteraard moet je je afvragen of je dit wilt, gezien de veiligheid.

Kies je ervoor om meerdere zitplaatsen in je buscamper in te bouwen waar je ook tijdens de rit personen op mag vervoeren, dan kom je uit bij zitplaatsen met gordels. Hier zit wel altijd een speciale (TTV) keuring aan vast. Op het moment dat je (door een gecertificeerd) bedrijf de RDW goedgekeurde zitplaatsen laat inbouwen, is er altijd een keuring vereist, welke veelal samenvalt met de algehele camperkeuring (‘wijzigingen aan het voertuig’). Er zijn meerdere opties om extra zitplaatsen te creëren. Wat ons betreft is de meest ideale (prijs- kwaliteit technisch in combinatie met een fraai uiterlijk) de Smartfloor stoel i.c.m. de speciaal daarvoor ontwikkelde vloerdelen.

Naast deze zitplaatsen van Smartfloor zijn er ook een aantal opties meer om extra zitplaatsen op je kenteken geregistreerd te krijgen. Er zijn bijvoorbeeld volledige (slaap-)banken op de markt, die ook direct kunnen dienen als bed. Ideaal zijn ze zeker, maar zeer prijzig ook. Tevens bestaan er ook nog gordelbokken die je kunt inbouwen, maar hier dient een volledige ombouw en kussens nog handmatig bij te worden gemaakt.

Wij van Lavida zijn fan van, en gecertificeerd voor het inbouwen van de Smartfloor vloerdelen en stoelen. Deze vloerdelen worden direct op de laadvloer verlijmd en volledig doorgeboord en vastgezet aan de onderzijde van het voertuig. Het grootste voordeel van dit inbouwsysteem is het feit je de stoelen heel gemakkelijk uit de rail kunt klikken, op het moment dat je ze niet gebruikt. Hierdoor pak je een enorme hoeveelheid extra ruimte in je camper wanneer je dat wilt. Tevens zijn de vloerdelen volledig weg te werken in de campervloer, op een paar smalle rails waar de stoelen in zijn bevestigd na (zie bijgevoegde foto). Veilig, simpel en ook nog mooi. Daarom zijn wij fan van deze extra zitplaatsen. En de prijs is ook nog eens interessant: twee zitplaatsen verkrijgbaar vanaf EUR 3.199,- inclusief montage en keuring.

Inhoudelijke vragen of benieuwd naar de prijs voor jouw bus? Vraat het ons!

Tim & Hendy