(0)85 051 4631
Liever direct contact?

Extra Zitplaatsen & Draaiplateaus Buscamper

Samen veilig onderweg en een verhoging van de (verkoop)waarde van de camper

RDW goedgekeurde Zitplaatsen & Draaiplateaus in laten bouwen

Let op: eerst volgende inbouw optie: 30 september bus brengen – RDW stoelkeuring 5 oktober – nog 3 plekjes beschikbaar!

Je kunt je nu inschrijven voor de inbouw van extra stoelen in bovengenoemd tijdvak. We bouwen een aantal dagen voor de stoelkeuring de stoelen in jouw bus, je haalt de bus met gekeurde stoelen weer op. De plekken zijn beperkt. Bekijk hieronder de opties en prijzen en stuur ons een e-mail voor het reserveren van een plek.

Ter info: deze inbouw mogelijkheid is gericht op (lege) buscampers. We kunnen je helaas niet helpen bij een (half)integraal camper.

Ook zijn we het adres voor goedgekeurde draaiplateaus. Wij bouwen deze NIET in, maar leveren ze WEL. We sturen je de draaiplateaus toe (of je haalt ze bij ons op) en je bouwt de draaiplateaus zelf in je buscamper. Daarna kom je naar ons voor de keuring van de swivels, welke door de RDW wordt uitgevoerd bij ons op locatie. Zie hierboven voor eerst volgende keuringsdatum. Meer info over draaiplateaus vind je hier.

Lavida Campers
4.8
Gebaseerd op 25 beoordelingen
powered by Google
Anouk KiersAnouk Kiers
06:35 30 Jun 23
We hebben een goed contact gehad. Het inbouwen van de stoelen en plaat ging vlot en ziet er erg netjes uit. Wij zijn erg blij met de stoelen en de fijne service. Er wordt goed meegedacht!
Guus de KosterGuus de Koster
19:27 28 Jun 23
2 extra stoelen laten inbouwen en RDW keuren.Top geholpen door Hendy en Tim 👍
Rene en AnitaRene en Anita
09:56 04 Jan 23
Bij Lavida Campers vakkundig een 2e zitrij laten inbouwen in mijn VW Crafter L3H2 inclusief goedgekeurde stoelen met armleuningen. Zij hebben tevens de keuring bij de RDW verzorgd. Bij vragen krijg je heel snel reactie terug. Goed en prettig bedrijf om zaken mee te doen, dus een aanrader als je een buscamper zoekt of aanpassingen wilt laten uitvoeren in je eigen bus.
Peter BakkumPeter Bakkum
09:15 03 Jan 23
Perfect adres voor ons roofrack!Wij hebben voor onze camper een roofrack laten ontwerpen, inmeten en monteren bij Lavida Campers. Deze is helemaal onze wens ontworpen. Volgens mij is hierbij (bijna) alles mogelijk. Communicatie is prima. Tijdens het ontwerp zijn ook steeds de ontwerptekeningen gedeeld. En de wijzigingen ook steeds netjes doorgevoerd. Ook duidelijke communicatie over prijzen etc. Aanrader!En verder zijn Tim & Hendy gewoon toffe gasten!
Chantal van HaandelChantal van Haandel
16:00 02 Jan 23
Twee extra zitplaatsen laten monteren en keuren in onze Fiat Ducato bus door Lavida. Ze denken ontzettend met je mee (proactive aanbevelingen van bijv een hogere steun, hulp bij keuring draaiplateau) en het vriendelijke contact loopt ook erg vlot (of dat nu mail, whatsapp of telefoon is). Toen we onze bus brachten even bij hun in de werkplaats mogen kijken. Ze werken zelf ontzettend netjes en hebben veel ervaring, dat blijkt wel als je ze vragen stelt over het bouwen van een camperbus. Aanrader! Bedankt Tim en Hendy!
marieke schutmarieke schut
16:54 31 Aug 22
We konden heel snel terecht bij Lavida campers. Toen we de camper brachten konden we samen bekijken hoe we de stoelen zouden willen hebben en ook tijdens de installatie werden we per whatsapp op de hoogte gehouden. De stoelen zijn erg netjes geïnstalleerd en zijn inmiddels na onze eerste reis helemaal goedgekeurd door onze kinderen! Heel fijn, vooral zo praktisch dat je ze kan verplaatsen, omdraaien en kan plat klappen. Al met al heel erg tevreden!
Roland WillemsenRoland Willemsen
16:48 31 Aug 22
Fijn bedrijf met sympathieke eigenaren die me flink ontzorgd hebben door de montage van 2 RDW goedgekeurde stoelen in mijn buscamper. Multifunctioneel doordat de stoelen apart verschuifbaar en uitneembaar zijn. Een goede prijs kwaliteitverhouding voor de geleverde producten en bijbehorende diensten. Ik ging voor alleen de inbouw van extra stoelen maar heb ter plekke ook een voorbeeld gezien van een geslaagd compleet project van nieuwe bestelbus tot stoere camper.
Bas GBas G
16:04 31 Aug 22
Vorige maand hebben wij bij Lavida Campers 2 extra zitplaatsen in laten bouwen. Complimenten voor dit bedrijf! Vanaf het eerste contact is het prettig. Persoonlijk contact met Hendy over de afspraken, heldere foto’s in de communicatie etc. Dan nog het belangrijkste uiteindelijk: de kwaliteit van inbouw is echt zeer professioneel en heel erg netjes. Ik kan iedereen aanraden om veilige, RDW goedgekeurde zitplaatsen bij Lavida in te laten bouwen.Naast deze klus heb ik ook wat vragen voor onze zelfbouw camper mogen stellen en dat heeft ons zeer goed geholpen! Dit is echt een bedrijf om een camper goed en professioneel te laten bouwen of om bepaalde onderdelen uit te besteden die je zelf niet wilt uitvoeren zoals in ons geval.Hendy en Tim, ik heb jullie leren kennen als professionals met liefde voor het vak van campers bouwen. Ga zo door en zeker tot ziens!
In het voorjaar van 2020 hebben we onze Mercedes Sprinter door Lavida Campers laten ombouwen tot echte familie camper. Zelf een ontwerp gemaakt en daarna gefinetuned met Tim en Hendy. Met veel passie en energie is er een mooie camper ontstaan. We zijn erg tevreden met het eindresultaat en het proces hoe we er gekomen zijn.Kernwoorden die passen bij Lavida: energiek, flexibel, vakwerk!
js_loader

” Bij Lavida Campers vakkundig een 2e zitrij laten inbouwen in onze buscamper in aanbouw. Zij hebben tevens de keuring bij de RDW verzorgd. Bij vragen krijg je heel snel reactie terug. Goed en prettig bedrijf om zaken mee te doen, dus een aanrader als je een buscamper zoekt of aanpassingen wilt laten uitvoeren in je eigen bus.” 

- Rene & Anita (Volkswagen Crafter)

” Fijn bedrijf met sympathieke eigenaren die me flink ontzorgd hebben door de montage van 2 RDW goedgekeurde stoelen in mijn buscamper. Multifunctioneel doordat de stoelen apart verschuifbaar en uitneembaar zijn. Een goede prijs kwaliteitverhouding voor de geleverde producten en bijbehorende diensten. Ik ging voor alleen de inbouw van extra stoelen maar heb ter plekke ook een voorbeeld gezien van een geslaagd compleet project van nieuwe bestelbus tot stoere camper. “

- Roland (Fiat Ducato)

Extra Zitplaatsen Buscamper

Wilt u meerdere zitplaatsen in uw zelfbouw buscamper, waar u ook tijdens de reis personen op mag vervoeren, dan komt u uit bij zitplaatsen met gordels. De eisen van de RDW zijn hoog, en de regeltjes zijn enorm rondom dit onderwerp en bijbehorende certificaten zijn strikt noodzakelijk. Zelf inbouwen als particulier is niet mogelijk. Wij kunnen u hier als gecertificeerd bedrijf bij helpen, waarbij wij ook de RDW keuring van de stoelen verzorgen. Iedere maand/6 weken komt de RDW bij ons op locatie om door ons ingebouwde stoelen te keuren.

Waarom voor ons kiezen?

We hebben al vele zelfbouwers mogen helpen met deze op het eerste oog lastige klus. Als je alle informatie maar eens bij elkaar hebt verzameld hoe het nu precies zit.. Gelukkig kunnen wij ons ervaringsdeskundige noemen inmiddels, en we vertellen u er graag alles over. Naast de particuliere zelfbouwer, hebben we ook al vele professionele camperbouwers mogen helpen met het plaatsen van extra zitplaatsen, zodat ze daarna zelf verder aan de slag kunnen met hun camper project.

Hoewel dit type stoel ook bij enkele andere aanbieders in Nederland worden aangeboden, zijn wij degene met de meeste ervaring met dit type stoel en vloer in campers. Daardoor kunnen wij u het beste- en ook altijd persoonlijk advies geven. Daarnaast garanderen we korte tijdslijnen (veelal binnen 14 dagen kunnen we uw stoelen hebben ingebouwd). En we garanderen 100% goedkeuring van de RDW voor de door ons ingebouwde stoelen.

Smartfloor Systeem

Wij van Lavida Campers zijn gecertificeerd voor het inbouwen van de Smartfloor vloerdelen en stoelen. De stoelen staan op rails, en de stoelen zijn altijd makkelijk verwijderbaar, bijvoorbeeld wanneer u ze niet nodig heeft. De vloerplaat bestaat uit holle aluminium kokerdelen. Deze zijn minimaal 100cm lang (de rails), 3cm dik en dient over de volledige breedte van de bus te worden gelegd (conform RDW eisen). De vloerdelen worden door ons direct op de kale laadvloer verlijmd. Daarna wordt deze op meerdere punten doorboord en vastgezet aan de onderzijde van het voertuig. Belangrijk is dus dat dit een van de eerste klussen wordt als u uw eigen camper wilt inbouwen.

Voordelen Smartfloor Camper stoelen

– Kostentechnisch is een Smartfloor systeem interessant t.o.v. andere varianten
– Het grootste voordeel van dit inbouwsysteem is dat u de stoelen verstelbaar zijn in een rail en u ze heel gemakkelijk uit de rail kunt klikken (op het moment dat u ze niet gebruikt). Hierdoor creëert u een enorme hoeveelheid extra ruimte in de camper wanneer u dat wilt
– Tevens zijn de vloerdelen volledig weg te werken in de campervloer, op een paar smalle rails waar de stoelen in zijn bevestigd na
– Op korte termijn leverbaar – let op: ook de stoelen en de keuring! Tip: vraag dit ook na bij andere aanbieders, als u wilt vergelijken :).

Veilig, simpel en ook nog mooi!

Kosten Extra Zitplaatsen RDW Gekeurd

Kosten (inclusief BTW, montage en RDW keuring):

– Basisset 2 extra zitplaatsen (zwarte basis stoelen) inclusief vloer EUR 3.299,-

– Basisset 3 extra zitplaatsen (zwarte basis stoelen) inclusief vloer EUR 4.429,-

– Deels verstelbare rugleuning +EUR 175,- per stoel

– Volledig verstelbare rugleuning (helemaal plat naar voren) +EUR 275,- per stoel

– Isofix +EUR 75,- per stoel

– Armleuning EUR 50,- per stuk

– Hoger onderstel (aanbevolen voor bussen met lagere laadvloer dan cabinevloer, zoals Ducato/Boxer/Jumper): +EUR 95,- per stoel

– Indien blijkt dat de onderzijde van de bus niet vrij benaderbaar is (denk aan hitte schilden en afwerkingskappen, of brandstoftank en leidingen) is er een minimale toeslag van EUR 200,-. Berekent o.b.v. nacalculatie. Bij VW Transporter is dit altijd het geval

Meer informatie over dit onderwerp? We schreven er een blog over, bekijk het hier.

Draaiplateaus in jouw buscamper?

We spreken veel klanten die niet weten hoe het nu precies zit met het plaatsen van een draaiplateau (ook wel swivel) onder de bestuurder- en bijrijderstoel van hun buscamper (in wording). Ook doen er veel fabels de ronde dat de RDW helemaal geen draaiplateaus (meer) zou goedkeuren. Benieuwd hoe het echt zit? We vertellen het je graag! Want er zitten best wat haken en ogen aan dit onderwerp. Lees het hier in onze blog. Of bestel ze per e-mail bij ons of via de webshop van onze andere website.

Prijs: per stuk EUR 395,- (incl. verzendkosten), keuring los EUR 450,-.

Package deal: 2 draaiplateaus + keuring: EUR 1.225,-. Let op: zelf in te bouwen, keuring bij ons op locatie.

NOTE: Na het plaatsen van een draaiplateau heb je een wijziging aangebracht aan de constructie van het voertuig, wat inhoudt dat je keuringsplichtig bent voor het testen van de gordelpunten.

NOTE: Dit test onderdeel behoort NIET bij de camperkeuring die wordt uitgevoerd bij de RDW keuringsstations, maar valt onder een specifieke stoelkeuring (welke zeer kostbaar is) waarvoor de RDW op locatie moet komen. Deze keuring is gelijk aan de stoelkeuring van de extra zitplaatsen zoals wij deze plaatsen (van onze eigen bussen of van andere zelfbouwers). We raden dus aan om ook direct de door jezelf ingebouwde draaiplateaus bij ons te laten keuren als je door ons extra zitplaatsen laat inbouwen om extra keuringskosten te voorkomen.

NOTE: Zorg dus dat je vooraf draaiplateaus bij ons besteld, deze worden bij je aan huis geleverd (of haalt ze bij ons op, dan scheelt het je EUR 15,- per draaiplateau). Je bouwt ze zelf in je bus voordat je de bus bij ons komt brengen voor het door ons laten inbouwen van de extra zitplaatsen.

Locatie:

Lavida Campers

Bedrijfsweg 80, Vriezenveen

Overijssel (Twente), Nederland

Telefoon

WhatsApp & Bellen:

+31 (0) 612 882 278

Volg ons