Veelgestelde Vragen

Wat kost het inbouwen van een buscamper?

Wij leveren 100% maatwerk, en uniek ontwerp naar uw eigen smaak en stijl.  Wilt u meer luxe en meer ruimte, de inbouw van een grotere bus begint bij EUR 26.500,-. Hier vindt u een aantal voorbeelden. U kunt natuurlijk altijd vrijblijvend een offerte opvragen via hello@lavidacampers.nl of +31612882278.

Wanneer is mijn camper klaar voor gebruik?

Vanaf het moment dat samen uw camper ontwerp hebben samengesteld, vragen wij u de lege bestelbus te brengen. Vanaf dat moment gaan wij aan de slag om uw camperdroom te verwezenlijken. In een periode van 4 tot 6 weken (afhankelijk van uw wensen, grootte van de bus en gebruik van materialen) bouwen wij uw camper. Hier vindt u meer informatie over de fases van de inbouw van een camper.

Hoe zit het met de BPM?

Op het moment dat u een bestelbus als particulier aanschaft met al een Nederlands kenteken, bent u niet direct BPM verschuldigd (mits deze jonger is dan 5 jaar). Bouwt u uw bus om tot een camper, dan wordt uw voertuig BPM plichtig. Want zodra de RDW keuring tot kampeerauto heeft plaatsgevonden, veranderd uw bestelbus naar een personenauto waarover BPM verschuldigd is. Pas op het moment dat de BPM aangifte (en betaling) is voldaan, wordt het kentekenpasje afgegeven. Heeft u moeite met de BPM berekening? Voor EUR 175,- nemen wij u dit proces volledig uit handen.

Hoe kies ik het juiste formaat bestelbus?

Denk hierbij aan de vragen, hoeveel personen wil ik vervoeren? Wil ik een badkamer en toilet in de camper? Dan zit u al snel aan een L3 en H2 type vast. Hoeveel rijcomfort wil ik?  Een L1 of L2 model is het meest wendbaar in het verkeer.

Heeft mijn bus een hefdak nodig?

Volgens de regels van de Belastingdienst dient de hoogte van een kampeerauto minimaal 170 cm te bedragen. Kom je hier niet aan, maar wel aan 130 cm, dan mag je de binnenruimte verhogen. Het dak moet dan zijn voorzien van een uitklapbaar of permanent aangebrachte gesloten dakconstructie. Hierdoor wordt de binnenruimte tot minimaal 170 cm verhoogt, over een lengte van minimaal 100 cm en een breedte van minimaal 90cm.

Fabriekscamper of Buscamper?

U vraagt zich af of u moet kiezen voor een nieuwe fabriekscamper, al dan niet (half)integraal. Of kiest u voor een nieuwe maatwerk buscamper? De prijzen zullen in deze niet veel verschillen. Maar zoekt u een tweedehands (integraal)camper, dan ziet u dat de prijzen nog steeds fors zijn. Tel hier bij op dat dit interieur veelal gebruikt en niet volledig volgens uw smaak is, en u komt al snel uit op de optie  van een (jonge) gebruikte bus, met een volledig nieuw interieur, naar uw eigen smaak.  Onze prijzen beginnen bij EUR 26.500,-. Lees er hier meer over.

Kwarttarief MRB

Voor een kampeerauto is de motorrijtuigenbelasting voor een tijdvak van 3 maanden een kwart van de belasting die u moet betalen voor een personenauto. Maar om zover te komen, is het noodzakelijk dat de volledige RDW keuring van bus naar kampeerauto is afgerond, inclusief BPM berekening, BPM aangifte, BPM betaling en afgifte van kentekenpas met nieuw kenteken. Pas daarna kunt u schriftelijk een verzoek doen aan de Belastingdienst om gebruik te mogen maken van dit bijzondere tarief. Indien u hier hulp bij wenst, kunnen wij dit voor een vergoeding van EUR 100,- voor u verzorgen.

Locatie:

Lavida Campers

Bedrijfsweg 80, Vriezenveen

Twente, Nederland

Telefoon

WhatsApp & Bellen:

+31 (0) 612 882 278

Volg ons