(0)85 051 4631
Liever direct contact?

Veelgestelde Vragen

Wat kost het inbouwen van een buscamper?

Wij creëren unieke buscampers naar uw eigen smaak en stijl. Wij bouwen enkel nieuwe bussen om tot luxe camper. Hier hangt een bijpassend prijskaartje aan. Denkt u dat wij de juiste partij zijn voor uw ombouw? Stuur ons dan een e-mail of bel ons om te zien of we een klik hebben. We kunnen u dan alvast een grove prijsopgaaf geven. Hier vindt u een aantal voorbeelden van opgeleverde projecten.

Hoe kies ik het juiste formaat bestelbus?

Denk hierbij aan de vragen, hoeveel personen wil ik vervoeren? Wil ik een badkamer en toilet in de camper? Dan zit u al snel aan een L3 en H2 type vast. Een L4 is nog idealer. Denk echter wel aan het gewicht dat uw bus maximaal mag dragen. Veelal is dit 3500kg, inclusief alle bagage en personen.

Hoe zit het met de BPM?

Op het moment dat u een bestelbus als particulier aanschaft met al een Nederlands kenteken, bent u direct BPM verschuldigd (mits deze jonger is dan 5 jaar). Zodra de RDW keuring tot kampeerauto heeft plaatsgevonden, veranderd uw bestelbus naar een personenauto. Op dit moment is altijd een BPM aangifte nodig (ook wanneer dit een nul aangifte is in geval u bij aankoop reeds BPM heeft voldaan aan de Belastingdienst). Heeft u moeite met de BPM berekening? Voor EUR 175,- nemen wij u dit proces volledig uit handen.

Welk type bus bouwen wij om?

Wij bouwen enkel nieuwe bussen om tot camper. Of dit nu een Sprinter of een compactere bus zoals een Volkswagen Transporter of een grote Ford Transit is, is voor ons om het even. Wij hebben ervaring met allerlei soorten en maten buscampers.

Heeft mijn bus een hefdak nodig?

Volgens de regels van de Belastingdienst dient de hoogte van een kampeerauto minimaal 170 cm te bedragen. Kom je hier niet aan, maar wel aan 130 cm, dan mag je de binnenruimte verhogen. Het dak moet dan zijn voorzien van een uitklapbaar of permanent aangebrachte gesloten dakconstructie. Hierdoor wordt de binnenruimte tot minimaal 170 cm verhoogt, over een lengte van minimaal 100 cm en een breedte van minimaal 90cm.

Fabriekscamper of Buscamper?

U vraagt zich af of u moet kiezen voor een nieuwe fabriekscamper, al dan niet (half)integraal. Of kiest u voor een nieuwe maatwerk buscamper? De prijzen zullen in deze niet veel verschillen. Maar zoekt u een tweedehands (integraal)camper, dan ziet u dat de prijzen nog steeds fors zijn. Tel hier bij op dat dit interieur veelal gebruikt en niet volledig volgens uw smaak is, en u komt al snel uit op de optie  van een (jonge) gebruikte bus, met een volledig nieuw interieur, naar uw eigen smaak.  Onze prijzen beginnen bij EUR 39.500,-. Lees er hier meer over.

Kwarttarief MRB

Voor een kampeerauto is de motorrijtuigenbelasting voor een tijdvak van 3 maanden een kwart van de belasting die u moet betalen voor een personenauto. Maar om zover te komen, is het noodzakelijk dat de volledige RDW keuring van bus naar kampeerauto is afgerond, inclusief BPM berekening, BPM aangifte, BPM betaling en afgifte van kentekenpas met nieuw kenteken. Pas daarna kunt u schriftelijk een verzoek (met aanlevering van bewijs) doen aan de Belastingdienst om gebruik te mogen maken van dit bijzondere tarief.

Locatie:

Lavida Campers

Bedrijfsweg 80, Vriezenveen

Overijssel (Twente), Nederland

Telefoon

WhatsApp & Bellen:

+31 (0) 612 882 278

Volg ons