(0)85 051 4631
Liever direct contact?

Hoe bepaalt u welke bus voor u geschikt is om om te ombouwen tot camper? De allereerste vraag die u uzelf kunt stellen is, of u een kleine of een grote bus wilt. Wilt u daarnaast de camper gebruiken voor dagelijks gebruik? En wilt u lange reizen maken of is de camper voor met name de weekendjes weg?

Een kleine bus ombouwen tot camper heeft als voordeel dat de camper wendbaar is in het verkeer en dat u met parkeren meestal in parkeergarages kunt parkeren. Daarnaast heeft het ook zijn nadeel, namelijk de beperkte ruimte. Ondanks dat wij een camper erg efficiënt kunnen inbouwen met een hefdak/ slaapdak, bent u beperkt in de binnenruimte die de auto biedt. Bij een kleine bus is de Volkswagen Transporter erg populair, echter hebben wij ook goede ervaringen met de Renault Trafic of Fiat Talento of de Opel Vivaro, doordat deze net iets breder zijn.

Kiest u voor een groter model, dan is daarin nog veel variatie mogelijk. Mocht u kiezen voor een grotere bus dan is een van de eerste vragen die wij stellen, of u een lengte bed of een bed overdwars wilt. Indien u een bed overdwars wilt, adviseren wij u een bus te zoeken zoals een Fiat Ducato, Peugeot Boxer en Citroen Jumper. Bij dit type bus kunnen wij een bed realiseren met een lengte van ca. 195 cm lang, waar we bij een Mercedes Sprinter of Volkswagen Crafter gebonden zijn aan ca. 178 cm. Kiest u voor een dwarsbed, dan kunt u prima met een L2H2 uit de voeten en in de meeste parkeervakken parkeren. Daarnaast is het draaien en achteruit rijden ook nog eens overzichtelijker.

Dit is waarom de Ducato, Boxer en de Jumper erg populair zijn voor ombouw en we deze ook vaak in onze werkplaats zien. Daarnaast zijn de meeste (half) integraal campers opgebouwd op basis van de Fiat Ducato, waardoor onderdelen Europa breed meestal goed verkrijgbaar zijn.

Mocht u twijfelen of extra informatie willen, vraag het ons.