Hoe Werkt Het?

Van  wens tot uitvoering, van import tot BPM, wij helpen u graag

Opname stop camperbouw

Wegens grote vraag hebben we besloten voor 2022 geen nieuwe opdrachten meer aan te nemen. Mocht u op de reservelijst willen, stuur ons dan een e-mail. Indien er wijzigingen zijn in onze planning, dan hoort u dat vanzelfsprekend en vrijblijvend als eerste.

Onze overige activiteiten (denk aan extra goedgekeurde zitplaatsen op kenteken) zullen wel doorgang blijven vinden. Ook op korte termijn zijn hier mogelijkheden.

Stap 1: Wat Wilt u?

Zoekt u een camper om mee te reizen in de Europese Zomer? Of wilt u ook met uw camper op Wintersport? Is een camper voor 2 personen voldoende? Welke bus past qua budget en afmeting bij u?

Onze tips:

 • Start uw zoektocht op internet, zo doet u veel ideeën op.
 • Ga naar een camperbeurs om de sfeer te proeven en fysiek campers te zien en te voelen.
 • Kijk ook eens in onze buurlanden voor de aanschaf van een bestelbus!

Stap 2: Aanschaf Bus

Bent u zover om een bus aan te schaffen? Denk dan vooral ook aan de volgende zaken.

Onze tips:

 • Ga kijken bij meerdere bussen, in binnen en buitenland.
 • Een bus uit Belgie of Duitsland op het oog? Denk dan aan de nog af te dragen BPM op het moment van import.
 • Zodra de RDW uw bus goedkeurt ter import is het aan uzelf om de eventuele BPM berekening te verzorgen en contact te leggen met de Belastingdienst (zodra een bestelbus een camper wordt voldoe je aan de voorwaarden voor een personenauto en ben je verplicht de BPM aangifte en betaling te doen). Wij kunnen dit voor een kleine vergoeding voor u doen.

Stap 3: Bouw tot Camper

U heeft de bus van uw wens gekocht, dan wordt het tijd om deze om te bouwen tot camper. Niet alleen omdat u zo snel mogelijk op reis wilt, maar ook de motorrijtuigenbelasting  kan hier een rol in spelen. Deze is namelijk nogal fors voor een bestelbus in prive bezit. 

Onze tips:

 • Wilt u uw eigen camper inbouwen? Tof, heel veel succes! Ziet u dit niet zitten? Vraag ons naar de mogelijkheden
 • Vraag meerdere offertes op, alleen zo kunt u goed vergelijken.
 • Kies de camperbouwer waar u het beste gevoel bij heeft, en vergeet niet de kleine lettertjes te lezen.
 • Wij hebben geen kleine letters, wij gaan graag voor u aan slag!

Stap 4: Afhalen Camper

U heeft gekozen voor het laten inbouwen van uw camper, helemaal naar eigen wens ontworpen!

Onze tips:

 • Is er sprake van meerdere oplevermomenten? Kom dan iedere keer even langs om te kijken. Zo kunt u nog bijstellen waar nodig en ziet u uw droom langzaamaan werkelijkheid worden!
 • Wij werken met 4 fases van oplevering, deze vindt u hieronder.
 • Zodra de camper gereed is voor gebruik kunt u direct op reis, geniet er van met volle teugen. Is er toch iets niet naar wens? Wij verzorgen naast volledige inbouw, ook gedeeltelijke aanpassingen van uw bestaande camper.

Op het moment dat de RDW uw camper goedkeurt, de BPM is voldaan en het kentekenbewijs is afgegeven, kunt u het kwarttarief aanvragen. Wij kunnen u hier desgewenst bij helpen.

De 4 Lavida fases:

U kiest voor Lavida

Fijn dat u voor ons heeft gekozen om uw camper-droom te verwezenlijken. We gaan met elkaar om tafel, maken samen een moodboard en bespreken uw wensen. Daarna gaan we aan de slag om uw ontwerp digitaal uit te werken. Deze wordt ter controle binnen een week aan u voorgelegd.

Start inbouw

We zijn het eens geworden over uw ontwerp en de kosten. U komt uw bus bij ons brengen en we spreken nog een keer het volledige plan door. Uw bus is bij ons in goede handen. De eerste betaling (50% van totaalsom) wordt nu voldaan.

Tussentijdse check

Tussentijds houden we u op de hoogte via ons foto portaal. We nodigen u ook uit zodra de ruwbouwfase is afgerond. We drinken een kop koffie en lopen alles rustig na. Is ondanks het ontwerp toch iets niet helemaal zoals u had verwacht? Dan kunnen er nu in overleg nog aanpassingen worden gedaan. We willen dat u volledig tevreden bent en blijft! De tweede aanbetaling (40% van de totaalsom) wordt nu voldaan.

Oplevering

Indien gewenst kan er na de tussentijdse check nog een extra controle moment worden ingepland, indien u dat wenst. Maar het liefst gaan we zo snel mogelijk door naar het eindresultaat! Zodra de afwerking is afgerond nodigen we u uit om uw camper in ontvangst te nemen. Dit gaat uiteraard gepaard met een glas champagne. Uw droom is gerealiseerd! De laatste betaling (10% van de totaalsom) wordt nu voldaan.

Zijn nog niet al uw vragen beantwoord? Bekijk de veelgestelde vragen in onze FAQ of stuur ons een bericht.

Locatie:

Lavida Campers

Bedrijfsweg 80, Vriezenveen

Twente, Nederland

Telefoon

WhatsApp & Bellen:

+31 (0) 612 882 278

Volg ons